barbiehus

Ett av större och lyxigare dockhusen som passar Barbiedockor och andra dockor som är max 30 cm höga. Finns att köpa hos de butiker vi listar.

Barbiehus är dockhus som är stora nog att rymma Barbiedockor. Barbiedockor har blivit väldig utspritt och det finns idag så många dockor som har samma storlek som klassiska Barbie och Ken att efterfrågan ökat på just Barbiehus.

Som tur är finns det många tillverkare av dockhus och dockskåp som gör modeller i allt ifrån väldigt små hus till väldigt stora. De stora dockskåpen brukar passa väldigt bra för Barbiedockor och även om de inte alltid marknadsförs som Barbiehus kan det bero på att det är ett varumärke.

Barbie tillverkar själv en del mindre hus och dessa hittar man lätt bland butikerna om man söker efter Barbie i deras sökrutor. Däremot är dessa ofta väldigt små och inte alls i närheten av ett riktigt hus, men de kan ändå vara värda att ta en titt på. Hus och bilar brukar vara de dyraste tillbehören till Barbie så orda priset efter fallande så hittar du dem snabbt.

Se lista med butiker

Större Barbiehus

Om du vill ha ett riktigt stort Barbiehus med flera rum så finns det som tur är alternativ som kan passa riktigt bra. Kidkraft gör en hel del dockhus som är stora nog att passa bra till Barbie. Frågan är om inte det är en baktanke med deras dockhus att de faktiskt ska passa för Barbie och andra stora dockor.

Dessa marknadsförs dock inte som Barbiehus men du hittar de också bland butikerna vi listar. Priset för dockhus från Kidkraft som passar Barbie varierar en del . Du borde kunna hitta alternativ från ca 1200 kr och då är det dockhus med flera rum och som klarar av dockor upp till 30 cm. Dessutom följer det med möbler till dessa.

De klassiska Barbiedockorna är lite drygt 29 cm långa så alla dockhus som rymmer dockor upp till en längd på 30 cm bör kunna fungera som ett Barbiehus.

En stor fördel med Kidkraft är just att deras hus kommer med möbler vilka gör att de är väldigt prisvärda dockhus och det finns modeller för ner mot 1000 kr och upp till 2500 kr beroende på hur stort Barbiehus man vill ha.

Kidkraft tillverkar väldigt mycket i trä och förutom dockskåp gör de massor med barnmöbler. Därför används även MDF-skivor, trä och plast i en stabil konstruktion för deras dockhus.

Barbiehus med hiss

Amelia - Barbiehus med hissHiss i ett Barbiehus är givetvis flott och går givetvis bra att få med. Dockhuset Amelia från Kidkraft som finns att köpa hos bl.a. Confident Living har just hiss och rymmer dockor upp till 30 cm långa vilket gör att de passar utmärkt för Barbiedockor.

Dockhuset syns här till höger på bild och huserar tre våningar med hiss från bottenplan till andra våningen. Från andra våningen till tredje våningen går en trappa. På bottenvåningen hittar du köket och en toalett. På andra våningen hittar du vardagsrummet där alla festligheter sker och på översta våningen hittar du givetvis sovrummet med en balkong.