Dockhusmöbler till Lundby

Rosa soffgrupp till dockhusen Lundby. Finns att köpa här

Dockhusmöbler är möbler som man använder för att inreda ett dockhus med. Utbudet av möbler för dockhus är fantastiskt stort men det är också viktigt att man köper något som passar så ett tips är att hålla sig till de möbler som tillhör serien.

Om man inte hittar möbler till den serien som man har dockhus behöver man hitta någon serie där möblerna håller ungefär samma storlek så de passar in. Detta kan vara svårt om man ärvt ett gammalt dockhus och vill få tag på passande möbler till detta.

Lundby är en klassisk serie med några olika dockskåp att välja mellan. Deras dockhus Småland är extremt populärt och finns i två olika storlekar eller snarare med 2 eller 3 våningar. Lundby började tillverka dockskåp redan på 40-talet och deras dockhus och dockhusmöbler har den klassiska passformen.

Dockhusmöbler med hög kvalitet brukar dock inte vara så billiga och små set för enskilda rum kan lätt kosta 200-300 kronor. Dockhuset i sig kostar ofta runt cirka tusen kronor så det är inte den billigaste leksaken. Däremot innebär kvaliteten ofta att dockhusen kan gå i arv och inte bara mellan barnen utan även mellan generationer.

En del dockskåp kommer dock med möbler. Detta brukar vara vanligast för de dockhus som är specialgjorda för ett speciellt syfte. Ett lysande exempel på detta är Disney Frozen och deras Snowflake Mansion och Ice Castle.

Även dockhusen från Kidkraft kommer med alla möbler avsedda att passa just i det dockskåpet. Det finns helt klart för och nackdelar med båda alternativen.

Dels blir dockhusen ofta billigare om inga möbler följer med och man kan själv välja vilka möbler man vill ha till. Man kan även samla på möbler och det blir lättare för vänner och släktingar att bidra med presenter som hänger ihop med dockhuset. Nackdelen är totalkostnaden ofta blir högre.

En fördel när du får med alla möbler på en gång är att du har allt från början. Detta kan man som förälder utnyttja genom att t.ex. inför jul göra en egen adventskalender där man ger möbler efter hand fördelat fram till julafton där man får hela dockhuset. Det går givetvis att göra med den andra varianten också men det blir en stor investering i så fall.

Dockhusmöbler hittar du i utbudet hos leksaksaffärerna vi länkar till.